Prestaties en perfectie mogen ingeruild worden voor rust en vrede

Jan Verduijn

trainer bij Youth for Christ

Wie ben je?
“Ik ben Jan Verduijn, trainer bij Youth for Christ. Ik help leiders groeien in hun leiderschap met jongeren. Ik word blij van sporten, veganistisch koken, meditatie, creatief activisme en de Utrechtse binnenstad.”

Wat wil jij van Jezus laten zien?
“In de nieuwe generatie jongeren zie ik dat Jezus’ woorden over innerlijke rust enorm goed aansluiten. Jongeren ontdekken dat zij het juk van druk, prestaties en perfectie mogen inruilen voor rust en vrede die alle verstand te boven gaat. Voor mij betekent dit een dagelijks bewust zijn dat God in mij aanwezig is en ik Jezus’ innerlijke rust mag doorgeven.”

“Missionair zijn is voor mij de avontuurlijke reis met God durven aangaan. Hoe meer je samen optrekt, hoe meer Jezus’ missie zich verweeft in je DNA. Het helpt mij om meer door liefdevolle ogen naar de leiders en jongeren in mijn omgeving te kijken en van daaruit in actie te komen.”

Hoe draagt jouw team daaraan bij?
“Het team Training en Toerusting verzamelt en deelt nieuwe ontwikkelingen, kennis en ervaringen van missionair jongerenwerk. Wij brengen jongerenwerkers en jeugdleiders samen om hen te trainen, te inspireren en geestelijk toe te rusten.”