Meer PLOF!

Meer PLOF!

Op deze pagina vind je meer PLOF!. Denk aan extra spelvarianten, trucjes om beter door te vragen en suggesties om je eigen spelvariant te bedenken. Zo word je verrast door wat je nog niet van een ander wist, leer je elkaar beter kennen en plof je regelmatig neer in elkaars leven.

Vier extra spelvarianten

Soms heb je al zo vaak PLOF! gespeeld, dat je toe bent aan iets nieuws. Geen nood, hier vind je vier spelvarianten om je vertrouwde spel nieuw leven in te blazen.

lees meer

Drie tips voor een goede neerplofplek

Een bank om neer te ploffen. Waar je even helemaal niets moet. Geen activiteiten, geen huiswerk. Het gekke is dat jongeren die even niets moeten, vaak uit zichzelf weer dingen gaan ondernemen. Dat gebeurde ook bij Davy.

Lees verder

Vijf tips voor diepgang

Soms geven jongeren je de meest onthullende verhalen als antwoord op simpelste vragen. En soms krijg je de meest oppervlakkige antwoorden op complexe vragen. Jongerenwerker Elbert van Youth for Christ Goes geeft vijf ervaringstips voor open gesprekken.

Lees verder

DIY: Maak je eigen vragenspel

Een vragenspel is een mooie manier om over een thema met elkaar in gesprek te raken. Denk bijvoorbeeld aan het ontdekken van je kwaliteiten, seksualiteit en relaties, bespreekbaar maken van gevoelens, normen en waarden.

Lees verder