Oproep noodhulp Youth for Christ Oekraïne

De situatie in Oekraïne grijpt ons allemaal aan. De beelden, verhalen en video’s die het nieuws en sociale media vullen spreken boekdelen. Ellende, paniek, machteloosheid en tegelijk mooie beelden van Christenen die vurig bidden en inwoners die zich met hart en ziel inzetten voor hun vaderland

Ons hart gaat uit naar de collega’s in Oekraïne, die zich momenteel gelukkig veilig in hun schuilplaatsen bevinden. Er is veel angst voor wat er gaat gebeuren. Onze collega’s uit Slowakije, Roemenië, Moldavië en Hongarije bieden onderdak aan vluchtelingen. YfC Slowakije is bijvoorbeeld bezig om 75 mensen op te vangen in hun conferentie centrum, waaronder collega’s uit Oekraïne. De kosten voor onderdak, eten, water en andere hulp zijn per dag ongeveer 17 dollar per persoon.

Wat kun jij doen?

1. Gebed
Gebed is een krachtig wapen en kan grote verandering brengen! Wil je bidden voor deze situatie? Psalm 50:15 zegt: “Roep Mij aan in de dag van benauwdheid; Ik zal u eruit helpen en u zult Mij eren”.

Praktisch kan er gebeden worden voor:

  • Bid voor een stop op het beschieten en doden van mensen en kinderen;
  • Bid voor vluchtelingen die de grens proberen te bereiken;
  • Bid voor mensen met kinderen en ouderen die niet de mogelijkheid hebben om te vertrekken;
  • Bid voor het stoppen van de oorlog;
  • Bid voor Christenen die in het land zijn gebleven en anderen blijven dienen.
  • De gebedslijst is enorm groot. Bid alstublieft voor Oekraïne.
  • Bid voor onze broeders en zusters in Rusland en Wit-Rusland die deze oorlog niet willen. Bid om vrijmoedigheid van deze Koninkrijksmensen om hun generatie te bereiken met het evangelie.

2. Een gift
Ook al kennen we deze collega’s misschien niet persoonlijk, we zijn één familie in Christus en onder de naam van onze organisatie. Daarom willen wij onze collega’s ondersteunen met een financiële gift. Zou jij ook willen overwegen iets bij te dragen en bedenken wat je deze maand kan missen? En misschien wil je wel meer doen en zelf een actie opzetten om deze collega’s te ondersteunen? Graag!

 Tot slot nodigen wij je uit dit bericht door te sturen naar mensen om je heen die ook betrokken zijn bij Youth for Christ. Alle beetjes helpen en zijn welkom. De giften worden 1-op-1 overgemaakt naar de rekening van Youth for Christ Oekraïne.

Via deze link kun je doneren door optie ‘Noodhulp Oekraïne’ te selecteren. Of gebruik deze Tikkie code (kun je ook makkelijk doorsturen via Whatsapp).

Hartelijke groet,
Bram Rebergen