Lockdown? #OPENUP!

Wij dagen je uit: zet je hart open in lockdowntijd

De deuren zijn dicht. Maar Youth for Christ daagt je tijdens deze lockdown uit #OPENUP te gaan. Zet samen met ons je hart open voor je omgeving, voor jongeren en voor God.   

We zitten alweer een hele tijd in lockdown. Het land op slot, de deuren dicht. Het risico van deze tijd is dat we allemaal wat meer naar binnen gekeerd raken. Een logisch gevolg van het steeds meer thuis zitten, minder naar buiten mogen, niet naar de kerk kunnen gaan en weinig ruimte hebben om met anderen af te spreken.

Hoe zit jij er momenteel bij? Misschien baal je van de maatregelen, misschien onderga je het gelaten, misschien drijft de situatie je bijna tot wanhoop of voel je je eenzamer dan ooit. Bij Youth for Christ horen we verschillende geluiden. Eerlijk is eerlijk, óók die van mensen die niet meer zo goed weten wat ze moeten doen of waar ze de moed vandaan moeten halen. Herkenbaar en begrijpelijk. Tegelijk is de nood onder jongeren juist nu enorm. We horen de schrijnende verhalen, zien de schokkende beelden en voelen de urgentie. Hoe kunnen we er tijdens deze lockdown toch voor jongeren zijn?

#OPENUP

Wij willen je uitdagen om midden in deze lockdown weer #OPENUP te gaan! Jezelf te openen voor je omgeving, voor jongeren en voor God. Misschien drijft de lockdown ons wat meer naar binnen, maar dat betekent niet dat we ons hart niet open kunnen zetten. Samen zoeken we naar manieren om onszelf – binnen de kaders van de geldende maatregelen – open te stellen voor jongeren thuis, uit de buurt, op straat, in de kerk of binnen je familie.

De komende tijd gaan we hiermee aan de slag. Samen met jou. Dit doen we allereerst door onszelf te openen voor onze God. Bij Youth for Christ hebben we de goede gewoonte om in alles wat we doen eerst God te zoeken. Hij is onze Bron en vanuit Hem bewegen wij. Van daaruit stellen wij ons vervolgens open voor elkaar als collega’s en voor de jongeren die we ontmoeten in ons werk en dagelijks leven. We dagen jou uit met ons mee te doen!

Doe jij mee? 

Volg ons op Instagram en Facebook voor rake #OPENUP stories, inspiratievideo’s van onze jongerenwerkers en praktische tips om aan de slag te gaan. Op 14 februari starten we daarnaast onze #OPENUP challenge! Via de mail ontvang je tien dagen lang inspiratie, gebedspunten en tips om jezelf te openen richting God en jongeren in je omgeving. Wordt vervolgd!