Henk en Liesbeth over nalaten aan Youth for Christ

Henk en Liesbeth Franken ontmoeten elkaar bij een vakantiekamp van Youth for Christ in 1975. Samen raakten ze betrokken bij Youth for Christ in Zeeland en stonden ze aan de wieg van de koffiebar in Zierikzee. Nu hebben ze gekozen voor nalaten aan Youth for Christ.

Op haar negentiende leidt Liesbeth al een Bijbelkring voor tienermeiden. “Als vijftienjarige werd ik ernstig ziek en hing mijn leven aan een zijden draadje. Dat zette me op een ander spoor en op mijn achttiende kwam ik tot bekering.” Als docent Frans start Liesbeth, gecoacht door Youth for Christ, een Bijbelkring met leerlingen. “De kracht van Youth for Christ is dat je geen heilige hoeft zijn”, herinnert Liesbeth zich. “Je gelooft dat God je leven leidt, onder die noemer ontmoet je elkaar.”

Renesse
Liesbeth ontmoet Henk, die voor Youth for Christ in een band speelt die langs koffiebars toert. Ze trouwen en zijn samen betrokken bij diverse Bijbelkringen en de koffiebar in Zierikzee. De koffiebar organiseert allerlei evangelisatie-activiteiten, onder meer in Renesse. “Dat was toen al een plek waar veel alcohol en drugs werd gebruikt.”

Protestsongs
De koffiebar in Zierikzee bestaat niet meer, maar Liesbeth en Henk zijn nog altijd bezig om mensen te bereiken. “We hebben met mensen uit de oude koffiebar een bandje waarmee we optreden in diverse kerken. We brengen een programma met liedjes en protestsongs in mooie arrangementen om mensen aan het denken te zetten.” Daarnaast is Liesbeth betrokken bij een pioniersplek van de PKN. “Kloosterwelle is een monastieke plek waar we retraitedagen organiseren. Wij bieden bezoekers een plek waar ze God kunnen ontmoeten. Tijdens de retraites leid ik de muziek als voorzanger.”

Vinger aan de pols
Henk en Liesbeth zijn ook nog steeds betrokken bij Youth for Christ, nu als donateur. Ook hebben ze Youth for Christ in hun testament opgenomen. Waarom? “Omdat ik vind dat ze de vinger aan de pols houden bij wat er maatschappelijk gebeurt, en daar op inspelen. Een aantal jaar geleden kwam de Torrie van Mattie uit (het Evangelie van Mattheüs in straattaal, red). Dat is een goed voorbeeld van hoe Youth for Christ de taal van jongeren wil spreken. Dan ben ik heel dankbaar dat er zoiets bestaat.”

Wilt u vrijblijvend informatie en advies over nalaten aan een goed doel? Bekijk de pagina over nalaten en neem geheel vrijblijvend contact op met Jurjen Folkers via jurjen.folkers@yfc.nl of 06 2370 9504.

Meer informatie over nalatenschap