“Mijn neef vroeg: ‘wil je Jezus volgen?’ en ik zei: ‘zeker weten!’”

Soms raakt een verhaal ons zó, dat we niet anders kunnen dan het aan iedereen vertellen. Bijvoorbeeld het verhaal van Beckham en Valentino uit Lelystad.
Deze zomer stelde jongerenwerker Douwe ons voor aan de 14-jarige Beckham en zijn wat oudere neef Valentino. Allebei kwamen zij via Douwe in aanraking met Youth for Christ in Lelystad: een wekelijks potje voetbal liep uit op een Bijbelstudiegroep met jongens uit de Romagemeenschap. Ze vertelden er vol passie over in ons mini-magazine, dat in september verscheen.

Hour of Power
Gisteren waren Beckham en Valentino samen met Youth for Christ-directeur Bram Rebergen te gast bij het tv-programma Hour of Power, waar ze getuigden van hun liefde voor Jezus! Presentator Jan van den Bosch was er stil van.

Het verschil maken
Bram Rebergen vertelt in de uitzending over de noodzaak voor het relationele jongerenwerk dat Youth for Christ biedt. Want jongeren zijn eenzaam en ervaren veel druk om te presteren. De jongerenwerkers van Youth for Christ bidden elke dag voor de jongeren die zij ontmoeten en waar ze een relatie mee opbouwen. Zo maken zij het verschil in de levens van zoekende en kwetsbare jongeren.

De wereld intrekken
De passie spat er vanaf tijdens het gesprek met Valentino en Beckham. Valentino vertelt hoe hij Gods aanwezigheid en Zijn stem ervaarde op een heel moeilijk moment in zijn leven. Hij kreeg daardoor het verlangen om het goede nieuws niet voor zichzelf te houden, maar de wereld in te trekken en jongeren over Jezus te vertellen. Beckham vertelt op zijn beurt waarom hij zo blij wordt van Jezus en wat zijn droom voor de toekomst is: samen met zijn grote neef jongeren in aanraking laten komen met de liefde van Jezus.

Heilige Geest
Het verhaal van Beckham en Valentino, en de rol die Douwe daarin speelt, laat zien hoe God in ons werk aanwezig is en door de jongerenwerkers heen werkt. En hoe het vuur van de Heilige Geest soms oplaait op plekken, waar je het misschien niet verwacht.

Bekijk het hele interview in onderstaande video.