Youth for Christ en Timotheüs lanceren programma voor ‘betweenagers’ - Youth for Christ

Youth for Christ en Timotheüs lanceren programma voor ‘betweenagers’

Geplaatst op 26/09/2016 13:47

Youth for Chist en Timotheüs hebben samen een nieuw programma gelanceerd voor tieners uit groep 8. ‘Bridge’ slaat een brug tussen het kinder- en het tienerwerk. Het programma betrekt de hele gemeente bij deze overstap. Op deze manier maakt het kinderen, kinderwerkers, jeugdleiders én gemeenteleden bewust van de plek die de tieners innemen in de gemeente. Een plek die nodig is om te kunnen groeien in geloof.

 

 

kw-1419_bridge_cover_1000px

Verbinding
Bridge biedt zeven programma’s voor het kerkelijk jaar en drie themadiensten voor de hele gemeente. Tijdens de afsluitende themadienst wordt het overgangsmoment gevierd. Zo ronden jonge tieners uit groep 8 op een goede manier het kinderwerk af en maken de opstap naar het tienerwerk. De verbinding met thuis is een belangrijk uitgangspunt in Bridge. In de programma’s is ook een ouderbrief opgenomen, zodat ouder en tiener ook thuis in gesprek kunnen.

 

Jezus
Centraal tijdens alle bijeenkomsten staat het verhaal van de twaalfjarige Jezus die met zijn ouders optrekt naar Jeruzalem. Bridge bouwt aan de basiskennis van het christelijk geloof en stimuleert de geloofsgroei van tieners. Door de ontmoetingen met leeftijdsgenoten en met andere gemeenteleden ervaren ze wat het betekent om deel uit te maken van een kerk. Kinder- en tienerwerk is geen ‘eiland’, maar een integraal onderdeel van de geloofsgemeenschap.

 

Gratis proefprogramma
Via mijn.yfc.nl kun je een gratis proefprogramma aanvragen. Dit geeft je de mogelijkheid om Bridge met je tienerclub uit te proberen en te kijken of het bij je past.

 

Training
Daarnaast is er een gratis eenmalige training voor iedereen die geïnteresseerd is in het Bridge programma. Die dag betaal je een introductieprijs van €175,- (ipv €200); alléén voor de deelnemers van de training. De trainingsdag vindt plaats op 29 oktober 2016 in Driebergen. Aanmelden kan via [email protected]

 

< Terug naar het overzicht