Youth for Christ Geschiedenis. Op Vrije Voeten.

1996 – nu: Bezinning, vernieuwing en groei

Driebergen, midden jaren ’90. Youth for Christ bereikt vooral plattelandsjongeren, kerkelijk en hoog opgeleid. Directeur Edward de Kam stelt nieuwe doelen. De leeftijd van de doelgroep wordt verlaagd naar 10 tot 23 jaar en het evangelisatiekarakter krijgt meer focus. De activiteiten in steden en het werk onder allochtone jongeren krijgt meer prioriteit.

 

Uit Engeland komen succesvolle clubconcepten voor kerken die ook hier aanslaan, zoals Rock Solid en Solid Friends. Het contact met scholen wordt intensiever. In Rotterdam ontstaat jongerenwelzijnswerk onder de naam The Mall. Ook in andere plaatsen start welzijnswerk voor jongeren, dat voortbouwt op de lessen die in Rotterdam zijn geleerd.

 

Het werk van Youth for Christ onderscheidt zich door kwaliteit, een hoog maatschappelijk rendement en gedreven medewerkers en vrijwilligers. Hoewel er in de loop der jaren veel is veranderd, is de kern van Youth for Christ altijd hetzelfde gebleven. Wij komen dichterbij jongeren. Op school, op straat en in de kerk.

 

Rock ’n Roll
Smaakt dit naar meer? Lees dan het boek Rock ’n Roll van auteurs Edward de Kam en Neeltje Rietveld over de geschiedenis van Youth for Christ, vol met interviews van mensen die ooit betrokken waren bij de organisatie. Koop ‘m hier.