Youth for Christ International - Youth for Christ

Youth for Christ International

“Reaching young people everywhere”

 

130 verschillende landen, tienduizenden medewerkers en ontelbaar veel jongeren, dat is Youth for Christ International in een notendop. Deze wereldwijde beweging deelt het goede nieuws onder jongeren, gemotiveerd door het geloof in Jezus Christus.

 

Logo Youth for Christ InternationalGedeelde droom

Hoewel ieder land zijn eigen cultuur en eigen activiteiten heeft, delen de medewerkers van Youth for Christ dezelfde droom voor jongeren in hun land. Een droom van hoop en bemoediging voor nieuwe generaties. Tienduizenden betaalde medewerkers, vrijwilligers en actieve studenten zetten zich in om Jezus bekend te maken aan elke nieuwe generatie.

 

Relevantie

Benieuwd naar hoe de activiteiten van Youth for Christ international eruit zien? Dat is vragen naar hoe het weer is in Europa of de Verenigde Staten. Het hangt er vanaf waar je bent. Elk land waar Youth for Christ actief is bereikt jongeren op zijn eigen unieke manier, en is relevant in de context van de betreffende cultuur en levensomstandigheden.

 

Kernwaarden

Youth for Christ werkt zoveel mogelijk samen met de lokale kerk en andere partijen met dezelfde ideeën. En hoewel de uitvoering van het werk overal anders is, heeft Youth for Christ de volgende kernwaarden die over de hele wereld hetzelfde zijn:

 

* Evangelisatie en discipelschap

De verspreiding van het Evangelie onder jongeren heeft hoge prioriteit. We blijven hierbij altijd binnen de grenzen van wat cultureel acceptabel is. We begeleiden nieuwe gelovigen en werken samen met andere partijen die dezelfde missie hebben.

 

* Bijbel

Het woord van God is onze basis en de autoriteit voor ons leven en werk. We bestuderen de Bijbel aandachtig, passen dit toe in ons dagelijks leven en geven de waarheid door aan jongeren.

 

* Gebed

We bidden en vasten voor de redding van jongeren en voor de kracht van de Heilige Geest om hen te vertellen over Jezus Christus.

 

* Kerk

In de overtuiging dat de kerk een uitdrukking is van het lichaam van Christus, werken we samen met de lokale kerk in het vervullen van Jezus´ opdracht.

 

* Mensen

We verbinden ons aan mensen. We geloven dat iedereen die betrokken is bij Youth for Christ belangrijk is als individu. Iedereen, van bestuur tot vrijwilliger, is van belang voor ons werk en onze activiteiten.

 

* Mobiliseren

Vanwege de omvang en urgentie van onze taken zoeken we via alle beschikbare kanalen naar jonge mensen, volwassenen, gebed en financiën om onze taken goed uit te kunnen voeren.

 

* Integriteit

We leven op een integere manier en leggen verantwoording af over onze lifestyle. We gaan verantwoord om met relaties, financiën en de manier waarop we het Evangelie brengen.