Youth for Christ Switch School

School

Goed onderwijs bereidt jongeren voor op deelname aan de samenleving. School is de plek waar ze leren omgaan met zichzelf en de ander. Youth for Christ Switch komt dichterbij jongeren op scholen.

 

Theater
Met jongerenwerkers, theater en maatschappelijke stages ondersteunt Switch allerlei scholen. Leerlingen gaan met elkaar aan de slag met thema’s als pesten, geweld in relaties en faalangst. Rond Kerst en Pasen spelen we theatervoorstellingen over de betekenis van deze feestdagen. Switch reist door het hele land en is vooral actief in het voortgezet onderwijs. Jaarlijks zetten we circa 40.000 scholieren aan het denken over maatschappelijke onderwerpen.

 

Jongeren voor jongeren

Jonge jaarvrijwilligers (trainees) vormen de basis van de theatervoorstellingen, de bijbehorende lessen en de begeleiding van maatschappelijke stages. Zij volgen een tussenjaar bij Youth for Christ. Deze jongeren (17-24 jaar) komen vaak zelf net van de middelbare school. Door hun leeftijd staan zij dichterbij scholieren; een gouden combinatie voor beide groepen. Uit de praktijk blijkt dat leerlingen onze jonge acteurs snel in vertrouwen nemen.

 

Meer informatie

Bent u docent en wilt u meer weten of een voorstelling aanvragen? Ga dan naar www.switchweb.nl/docenten. Ben je tussen de 17-24 jaar en sta je te springen om een jaar mee te draaien in een theaterteam? Kijk dan op de website van Youth Academy.