Laxana: 'Ik wil anderen verder helpen' - Youth for Christ

Laxana: ‘Ik wil anderen verder helpen’

Geplaatst op 30/08/2018 11:37

Laxana (13) is een vrolijk meisje. Als je haar hoort praten, zou je niet zeggen dat ze nog maar zo kort in Nederland woont. Ze praat gemakkelijk, is assertief en maakt grapjes. Drie jaar geleden kwam ze met haar ouders vanuit Sri Lanka om een betere toekomst op te bouwen. Elke maandagmiddag gaat ze naar de huiswerkklas van Youth for Christ Utrecht.

Rechten studeren

Vandaag werkt Laxana tijdens de huiswerkklas aan een presentatie. “Ik wil later een studie doen zodat ik andere mensen kan helpen, vertelt Laxana. “Veel mensen hebben hulp nodig en het lijkt me mooi anderen verder te helpen in het leven. Ik denk dat dat bijvoorbeeld goed kan met een studie rechten.”

 

Grote dromen

Laxana krijgt ook bijles van studenten in diverse vakken, waaronder Engels. “Ik moet goed worden in Engels”, zegt ze, “want ik wil het liefste in een ander land studeren.” Marieke heeft bewondering voor Laxana: “Wat ik zo leuk vind aan haar is dat ze grote dromen voor de toekomst heeft. Ze is mooi, slim, werkt hard en heeft humor. Ik geloof dat het haar gaat lukken.”

 

Onze Vader

Tijdens de huiswerkklas wordt over meer dan school gepraat: over zelfbeeld, relaties en ook over God. Laxana is christelijk opgevoed en praat er openlijk over met andere meiden. “Niet iedereen heeft een vader of moeder die aanwezig is. Daarom vind ik het zo mooi aan God dat we Hem onze Vader kunnen noemen.”

 

Lees meer over het werk van Youth for Christ Utrecht op hun Facebookpagina. Meebidden voor het meidenwerk in Utrecht? Lees de Gebedskalender.

 

< Terug naar het overzicht