Lars wil Jezus volgen. Maar hoe? - Youth for Christ

Lars wil Jezus volgen. Maar hoe?

Geplaatst op 22/02/2018 12:00

Lars is 16 en komt al jaren bij The Mall in Alkmaar. Lange gesprekken met jongerenwerker Richard leidden ertoe dat hij nu een Alphacursus doet en wil ontdekken wat het betekent om Jezus te volgen. Maar hoe doe je dat eigenlijk als je nog weinig weet over God en de Bijbel?

 

Youth for Christ Alkmaar Gebedskalender 

 

Lars vertelt: “Na mijn werk op vrijdagavond pak ik het laatste stukje van de inloop mee en daarna gaan we nog gezellig wat drinken aan de bar. Er wordt veel gelachen en elk onderwerp komt voorbij, van seks tot politiek. En natuurlijk hebben we ook veel over het christelijk geloof gepraat.

 

“Voor de cursus stuurt Richard elke week een filmpje op en wat vragen waarbij je wel ‘uit je vel moet komen’. Soms daagt hij me uit om iets te proberen. Bijvoorbeeld om de Bijbel te lezen of ’s avonds te bidden.

 

“De cursusavond over Jezus was bijzonder. Mede door gesprekken met Richard ben ik ervan overtuigd geraakt dat Hij echt is. Wat hij voor de mensen in die tijd heeft gedaan is immens. Hij zorgde ervoor dat blinden weer konden zien. Dat kan de wetenschap nu niet verklaren. Na het filmpje kwam de vraag of ik Jezus wilde volgen. Ik zei tegen Richard: dat wil ik wel, maar ik weet niet hoe dat moet. Daar moet je me dan een beetje bij helpen.”

 

Hoe het precies verder gaat weet Lars nog niet. Hij heeft nog veel vragen over wat het betekent om Jezus te volgen. “Ik ga in ieder geval verder met de cursus. Als ik ergens aan begin, maak ik het ook af.”


Bid mee voor jongeren als Lars en voor jongerenwerkers die hen wekelijks ontmoeten. Zo kunnen we jongeren ontmoeten en hen op het spoor van Jezus te zetten.

 

BID MEE VIA DE GEBEDSKALENDER

 

< Terug naar het overzicht