Een warme plek voor Eritrese jongeren

“Jonge immigranten uit Eritrea hebben door hun nare ervaringen geleerd om iedereen te wantrouwen. Wat zou ik graag willen dat zij Jezus beter leren kennen en Hem leren vertrouwen.” Aan het woord is Rick van der Molen, Youth for Christ-jongerenwerker in Lelystad.

 

Rick heeft samen met zijn zus Jettie een eetcafé geopend in Lelystad, voor en door Eritrese jongeren. “Eritrea wordt ook wel het Noord-Korea van Afrika genoemd. Jongeren zijn geboren in een vreselijke dictatuur. Als ze in Nederland komen, vertrouwen ze niemand en zijn ze erg op zichzelf.” Met zijn eetcafé wil Rick deze Eritrese jongeren laten ervaren dat ze geliefd en waardevol zijn. Zo wil hij ze helpen het vertrouwen in het leven terug te vinden.

 

Het idee van het eetcafé is dat een groepje Eritrese jongeren kookt en bedient, onder begeleiding van Nederlandse vrijwilligers. Inmiddels is het eetcafé – met succes – drie avonden open geweest. De Eritrese jongeren hebben het er steeds over. Ze zijn niet gewend dat er zoveel oprechte aandacht voor ze is.

 

“We zijn natuurlijk geen psychiaters en we kunnen geen trauma’s oplossen. Daar zijn andere instanties voor” aldus Rick. “Wat we wel kunnen doen, is ze een warme plek bieden. Meeleven en complimenten geven”. Uiteindelijk hoopt Rick dat Eritrese jongeren een relatie met God krijgen. “Ik wens ze de pure liefde van het Evangelie toe. Ik hoop dat ze ontdekken dat er niemand zo te vertrouwen is als Jezus. Dat heeft invloed op het hele leven”.

 

Ga naar december

Ga naar januari

Ga naar februari

Download de gebedskalender