Geliefd door de allerliefste

Alles klopte aan het leven van pionier Maria Garçia (37), tot ze Jezus leerde kennen en de nood zag onder jongeren in Purmerend. Vandaar uit ontstond een droom. Nu staat ze op het punt om midden in Purmerend jongerencentrum ‘PowerPoint’ te openen. “Alles-of-niets heeft me altijd gekenmerkt. Nu gebruikt Jezus dit voor zijn Koninkrijk.”

 

‘Powerpoint Purmerend’ moet een plek creëren waar jongeren onder begeleiding hun talenten kunnen ontwikkelen en hun identiteit ontdekken. Een plek waar ze Jezus leren kennen en leren participeren in de samenleving. “Ik maak snel een babbeltje met jongeren op straat. Ze vinden het helemaal niet raar als ik over mijn geloof praat. Ik laat bewust één dagdeel leeg, zodat er ruimte is voor mensen. Als God mag inbreken in je agenda, moet je er ook voor zorgen dat hij niet te vol is.”

 

“Ik droom van een samenleving waarin jongeren een centrale plek innemen en hun ware identiteit mogen ontdekken”, vertelt Maria. “Dat ze zich geliefd weten door de Allerliefste en van daaruit anderen als ‘naaste’ gaan behandelen, zodat zijzelf en de stad Purmerend tot bloei komen.”

 

“Er zijn weinig christenen in Noord-Holland. Ik heb weleens gedacht: ik verhuis naar de bible belt, ik ben er klaar mee. Youth for Christ heeft me aangemoedigd door de ogen van een pionier te kijken. De nood in Purmerend is hoog. Daarom moet ik hier zijn. Jongeren hebben zoveel kracht en jeugdigheid. Geef ze vertrouwen. Geef ze de toekomst. Wees trots op ze!”

 

Een uitgebreid interview met Maria verschijnt in april in OPEN.

 

 

 

Ga naar maart

Ga naar april

Ga naar mei

Download de gebedskalender