Dewi begon zomaar over Jezus - Youth for Christ

Dewi begon zomaar over Jezus

Geplaatst op 28/05/2018 09:40

Jongerenwerker Peter van Belen uit Eindhoven was stomverbaasd toen een meisje zomaar over Jezus begon. Een voorbeeld van hoe de Heilige Geest aan het werk is onder jongeren.

 

Jezus op een chipsdoos

Peter vertelt: “We waren voor het begin van de inloop aan het brainstormen over hoe we jongeren kunnen bereiken met Jezus. Ik had zijn naam op een chipsdoos geschreven en we hadden er allemaal woorden omheen gezet. Nadat de inloop begonnen was, kwam Dewi* (15) naast me staan en vroeg waarom er ‘Jezus’ op een chipsdoos stond. Ik vroeg haar wat ze van Jezus vond en of ze iets over Hem wist. ‘Ik vind het een goede man’, zei ze. ‘Hij hielp de armen en genas de zieken. Hij werd ook gekruisigd, maar stond weer op uit de dood.’ Ik was stomverbaasd.”

 

Bijbel app

Dewi vertelde Peter dat ze op haar tiende uit nieuwsgierigheid de Bijbel ging lezen. Toch stopte ze na twee jaar. “Ik zei dat ik het heel interessant vond dat ze zomaar uit het niets de Bijbel was gaan lezen. ‘Ik weet zeker dat hij een plan met jou heeft.’ We hebben een hele tijd gepraat. Daarna mocht ik een Bijbel app installeren op haar telefoon.”

 

Humor van God

Voor Peter is het duidelijk: hier is de Heilige Geest aan het werk. “Waar wij te voorzichtig zijn met de naam van Jezus, begon het gesprek met Dewi juist bij Hem. Dat vind ik humor van God. Alsof Hij tegen mij zei: Er zit kracht in mijn Naam, ook al kennen jongeren mij niet.”

 

Elke week bidden voor levensveranderend jongerenwerk? Gebruik de Youth for Christ Gebedskalender.

 

*Dewi is niet haar echte naam.

 

 

< Terug naar het overzicht