Wat je wèl moet doen tijdens je tussenjaar - Youth for Christ

Wat je wèl moet doen tijdens je tussenjaar

Geplaatst op 27/06/2014 17:33

Een tussenjaar is een jaar met kansen. Jij mag in dat jaar helemaal uit je dak te gaan. Of dat nou tijdens een feestje in de woonkamer is of met een doldwaas spelletje in het kantoor van Kerk, niets is te gek. Check hier mijn lijst met onmisbare mijlpalen van jouw tussenjaar.

 

PS: dit zijn tips voor op het hoofdkantoor. Wat jij doet bij Switch of met lokaal jongerenwerk is helemaal aan jou.

 

Ga toch weg!

Er is heel wat te zien in de omgeving, ga er dus lekker op uit wanneer je vrij bent. Speel bijvoorbeeld ‘Wie is de Mol?’,  omgekeerd verstoppertje in de IKEA. Je speeltuin is een stuk groter en je wordt uitgedaagd om weer creatief te worden. En laten we eerlijk zijn, de gezichten van nietsvermoedende shoppers is hilarisch wanneer ze het douchegordijn open schuiven. Je kunt ook wat dichter bij huis blijven en een film kijken met een beamer op het terras. Moet je wel zeker weten dat het niet meer vriest buiten: film kijken met bevroren tenen is geen aanrader.

 

Youth Academy blog

Vijf trainees verstopt in een IKEA-douche. Het duurde nog een kwartier voordat iedereen ze gevonden had.

 

Zoek de uitdaging op

Ontdek jezelf en nieuwe manieren om stil te staan bij je geloof. Probeer iets te schilderen, te schrijven of dans er op los. Organiseer je eigen avond met Trainees met spelletjes of activiteiten die je nog nooit hebt georganiseerd. Of doe spontaan iets leuks ga er lekker op uit.

 

Hetzelfde geldt trouwens voor eten: samenwonen betekent dat je allerlei nieuwe smaken tegenkomt. Experimenteer er dus op los in de keuken en geniet van de verrassingen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan? Dit is een lijstje van dingen die ik dit jaar leerde eten:

 • Roomkaas
 • Vis
 • Geitenkaas
 • Pasta (in alle vormen en variaties)
 • Knoflook
 • Sambal
 • Kerrie met banaan
 • Rijstpapier wraps
 • Risotto
 • Gevulde tomaat
 • Bieslook
 • Knoflook

Deel je verhalen

Deel je verhalen en sta open en voor andermans ervaringen. Verhalen delen is een belangrijk onderdeel van het tussenjaar. Wanneer jij je verhalen deelt, delen anderen ook verhalen met jou wat waardevol en leerzaam is. Laat die verhalen maar komen.

 

Laat van je horen

Je krijgt heel wat uitdagingen voor je kiezen, zelfs als je denkt dat je er nog niet klaar voor bent. Je mag trainingen geven, de promotie op grote evenementen (Opwekking, EO Jongerendag) organiseren en online projecten starten. Je mag dan wel net beginnen met werken na je opleiding, je hebt heel wat geleerd. Gebruik dat en laat je horen op je afdeling. Om maar met een cliché te eindigen, initiatiefnemen staat goed op je cv.

 

Zie jij dit wel zitten? Ga dan naar de Youth Academy-pagina hier en kom even langs. Wil je het theaterteam versterken, dan zijn we helemaal blij met je! Klik hier!

 

Johan van Essen werkt tijdens zijn jaar Youth Academy-jaar bij Youth for Christ op de afdeling Communicatie & Werving. Hij houdt zich bezig met social media, het schrijven van artikelen en contact met de pers.