DIY: spinnen weghalen - Youth for Christ

DIY: spinnen weghalen

Geplaatst op 18/07/2014 16:24

Meiden vertonen een bijzondere tweedeling in hun emancipatie: enerzijds zijn ze sterk, onafhankelijk en hebben ze echt geen man nodig voor hun succes. Anderzijds zijn ze volledig hulpeloos wanneer er een jager met zes ogen en acht poten in hun kamer zit. Wat is het probleem van meiden met spinnen?

 

Na een jaar lang samenwonen met een groep jongens en meiden, moet ik tot de conclusie komen dat de vrouw haar eigen emancipatie volledig te gronde heeft gericht. Ze kent een ongelooflijke en indrukwekkende angst voor alles wat op meer dan vier minuscule poten per ongeluk haar kamer binnenkomt.

 

Spinnen blog DIY

Flickr.com: Holley And Chris Melton

 

Verlaat het schip

Acuut wordt er een vluchtplan op touw gezet waarin de belangrijkste en meest dierbare voorwerpen uit de kamer worden gesleept. Dat alles terwijl de dame het beestje geen seconde uit het oog verliest. Een andere mogelijkheid speelt zich ongeveer af als de volgende scène uit Monty Python, waar de dame schreeuwend of gillend de kamer verlaat. Natuurlijk zijn wij als mannen meer dan bereid om dit ‘eind van de wereld’ af te wenden, met de hand of met een glas en papier. Maar oh wee als wij weigeren om het beestje weg te halen: de grootste oorlogscriminelen zijn niets vergeleken met mannen die geen spin willen weghalen. Dus laten wij ons plichtsgetrouw optrommelen om het beestje weg te halen.

 

Ff een paar feiten op een rij

  • Er bestaan (bijna) geen giftige spinnen in Nederland.
  • Geen enkele spin voelt de behoefte om je broek in te kruipen.
  • Zelfs de allergrootste spin in Nederland is gemiddeld 164 keer zo klein als jij.
  • Spinnen zijn zo goed als blind. Ondanks hun grote aantal ogen, gaan ze vooral af op trillingen: ze zien jou en je beker niet aankomen.

 

Klaar met de held zijn

Kijk, het voelt best lekker om de held uit te hangen als kerel, maar er komt een punt waarop je gewoon wil zien dat een meisje zelf een spin oppakt en uit het raam smijt. Omdat het haar simpelweg niets kan schelen en ze snapt dat er niets engs is aan een beestje met zes tot acht poten. Niemand pikt het filmconcept van het hulpeloze meisje in nood meer. Waarom dan wel in de slaapkamer? Wij (mannen) willen een stoere chick zien die kan aanpakken. Daar vallen kerels op.

 

Johan van Essen werkt tijdens zijn jaar Youth Academy-jaar bij Youth for Christ op de afdeling Communicatie & Werving. Hij houdt zich bezig met social media, het schrijven van artikelen en contact met de pers.