BLOG: Vaderschap in de praktijk van ons jongerenwerk. - Youth for Christ

BLOG: Vaderschap in de praktijk van ons jongerenwerk.

Geplaatst op 30/11/2017 09:50

 

Door: YfC Haarlem

 

Afgelopen woensdag waren we een geweldig tikspel aan het doen met onze jongeren in de Boerhaavewijk. Alle jongeren renden rond en de teams waren aan elkaar gewaagd. Opeens liep Denny naast me: “Ik doe niet meer mee, nooit meer! En ik kom hier ook nooit meer!” Huilend en boos liep hij door. Ik wilde hem aanspreken, maar hij wilde niet met mij praten.

 

Na een kort momentje van twijfel liep ik achter Denny aan. Hij was verderop op een muurtje gaan zitten en zat daar met zijn armen over elkaar voor zich uit te staren, de tranen liepen nog over zijn wangen. Ik ging naast hem zitten en was even stil. Opnieuw begon hij: “Ik kom hier nooit meer op woensdag!” Na wat pogingen werd het duidelijk: Niemand wilde bij hem in het team zitten en dat hadden ze hem ook allemaal los van elkaar laten weten. Zoveel afwijzing achter elkaar kon hij niet hebben en daarom was hij in huilen uitgebarsten. Niet alleen vandaag was het zo. Danny vertelde mij dat op school hetzelfde gebeurde: ook daar werd hij als laatste van de klas gekozen bij het voetballen. Ik voelde de gebrokenheid en de pijn van die ervaringen.

 

Na even met Denny gepraat te hebben kwam hij tot rust, maar wilde nog niet mee doen. Ik liep terug naar de groep die inmiddels klaar was met de spelronde en vertelde wat er met hem gebeurd was. Alle jongens waren zich van geen kwaad bewust. Ze wisten gewoonweg niet dat zij dezelfde reactie hadden gegeven als alle anderen van de groep. Mijn collega stelde voor om naar Denny te lopen om sorry te zeggen en te zeggen dat we het wél tof vinden dat hij er is. Zo liepen we met een mannetje of tien naar Denny toe. Twee jongens gingen meteen naast hem zitten en anderen spraken positieve woorden. Het leek hem goed te doen.

 

Wat is het dan tof dat wij er op zo’n moment bij zijn, om daar waar jongeren onrecht aangedaan wordt ze te laten zien dat er een mooiere, betere weg is om met elkaar om te gaan. Na het incident speelden we weer verder totdat het tijd was om te gaan. En Denny? Die nam blij afscheid en zien we vast snel weer terug.

 

P.s.: vaderschap in de praktijk van ons jongerenwerk.

 

KIJK HIER VOOR MEER BLOGS