BLOG: God is een lintenknipper - Youth for Christ

BLOG: God is een lintenknipper

Geplaatst op 26/04/2017 16:04

Omdat het morgen Koningsdag is ben ik wat onderzoek gaan doen naar onze koning, Willem Alexander. Ik kwam kort gezegd tot de conclusie dat hij geen macht heeft. Als ik kijk naar de macht van onze koning en me dan bedenk dat God mijn Koning is, dan vraag ik me af: Is mijn God ook een lintenknipper?

Door: Janneke Feddema

 

Koning Willem Alexander heeft niet de macht om zomaar een nieuwe wet in te voeren of af te schaffen. Hiervoor is altijd toestemming nodig van het parlement en het kabinet. Hij heeft vooral staatkundige taken, zoals het voorlezen van de troonrede en het bemoedigen of waarschuwen van de ministers. Ook heeft hij veel ceremoniële taken zoals staatsbezoeken, het ontvangen van staatshoofden en linten knippen bij officiële gelegenheden.

 

Toestemming

In de tijd van de Bijbel heeft een koning de absolute macht, hij kan wetten wijzigen, schrappen en toevoegen zoals hij dat wil. Hij was ook degene die de wetten kon uitvoeren en hij sprak recht. Hij was een voorbeeld voor het volk in het volgen van God. Het was de taak van de koning om voor vrede en gerechtigheid te zorgen.

Als ik me dan bedenk dat God mijn Koning is, dan vraag ik me af: wat stelt God dan voor? Is mijn God iemand die altijd toestemming moet krijgen van een ander? Geeft God mij jaarlijks een speech over wat er is voorgevallen en wat er gaat veranderen in de wet? Is mijn God een lintenknipper? Gelukkig kan ik de titel van deze blog ontkrachten door te zeggen: mijn God is geen lintenknipper en ik zal je uitleggen waarom.

 

Zijn Koninkrijk

God heeft alle macht in de hemel en op aarde. Hij kan alles, Hij doet alleen niet alles. Dit komt omdat God ons geschapen heeft met een eigen wil. Al vrij snel viel de mens in zonde en was ware perfectie buiten bereik. Ik ben verder niet boos op ze want waarschijnlijk had ieder mens diezelfde fout gemaakt. Helaas is er veel ziekte, zonden, lijden en zijn er andere nare dingen op deze aarde. Vraag mij niet waarom. Je kan van mij het antwoord niet krijgen. Wel doet God veel goeie dingen die we door al het lijden nog wel eens over het hoofd willen zien: God geneest zieken, helpt mensen bij de stappen die ze moeten nemen, zorgt voor dag en nacht en komen er geregeld mensen bij in zijn Koninkrijk.

 

Moderne dans

Ook in mijn leven doet hij bijzondere dingen, vooral als ik Hem mijn Koning laat zijn. Hij heeft mij duidelijk gemaakt dat sommige actie’s niet oké waren en heeft mij geholpen er (soms in 1 keer) mee te stoppen. Hij heeft mij door middel van een super tof beeld laten zien hoe waardevol ik voor hem ben. Ik hou echt van dansen, maar ik ben er niet in getraind. In het beeld dans ik met een man waarvan ik weet dat het Jezus is. We dansen een moderne dans met veel sprongen erin. Na een tijdje val ik. Op dat moment denk ik dat ik de gehele dans heb verpest, maar de man strekt zijn hand naar me uit en danst met mij verder alsof er niks gebeurd is. Ook heeft God mij geholpen om mijn pesters te vergeven. Hij heeft mij geleid bij belangrijke beslissingen en zo nu en dan knipt hij ook nog een lintje door om samen met mij de opening van iets nieuws te vieren.

 

Bronnen:

https://www.parlement.com/id/vh8lnhronvvr/de_koning

https://www.nrc.nl/nieuws/2013/01/30/willem-alexander-koning-zonder-macht-1203234-a675524

 

KIJK HIER VOOR MEER BLOGS