BLOG: 7 tips voor de 40-dagentijd - Youth for Christ

BLOG: 7 tips voor de 40-dagentijd

Geplaatst op 27/02/2017 16:00

De 40-dagentijd. Een tijd waarin we toeleven naar Pasen. Een tijd waarin we weer gaan nadenken over de betekenis van Pasen. We pakken dingen soms net iets anders aan of we krijgen er iets van mee in de kerk. De 40-dagentijd is een bekeringstijd: we wenden ons naar God en keren ons af van de dingen die ons bij hem vandaan houden.

Door: Janneke Feddema

 

Geen alcohol

Als ik eerlijk ben weet ik ook alleen maar dankzij social media wanneer deze tijd weer begonnen is. Ik probeer de laatste jaren wel meer na te denken over dingen die ik zelf kan doen om me bewust te worden van de lijdensweg van Christus. Vorig jaar had ik een baantje bij een grand café. Toen koos ik er bewust voor om 40 dagen lang geen alcohol te drinken. Ik weigerde 40 dagen lang ieder drankje dat mij aangeboden werd en zei daarbij dat ik geen alcohol dronk. Hierdoor kreeg ik erg interessante gesprekken over mij geloof en dat in wereld waar bijna niemand Christen is. Dit jaar wil ik misschien een Bijbelstudie gaan doen samen met mijn huisgenootje. Zo willen we meer leren over Gods woord.

 

Even terugtrekken

Jezus zelf maakte de bewuste keuze om 40 dagen vastend in de woestijn door te brengen. Hier werd hij ook stevig beproefd, maar hij hield vast aan het woord van zijn vader. Na deze periode begon hij met zijn bediening. Ook tijdens zijn bediening trok hij zich wel eens terug om te bidden, zo hield hij contact met de Vader. Zo moeten wij ook weleens iets veranderen of ons even terugtrekken om contact te houden met onze Vader. Of om ons weer bewust te worden van God zodat we weer stappen kunnen zetten om verder te komen in zijn plan voor ons leven.

 

Maar hoe pak je dat nou praktisch aan? Hier een paar tips:

  • Sta elke ochtend een kwartier eerder op om te Bijbellezen, te bidden of de HEER te aanbidden (voor de mensen onder ons wiens bed gewoon te fijn is: je kan ook een kwartier later naar bed).
  • 40 dagen niet gamen
  • 40 dagen geen Whatsapp, Instagram, Snapchat en/of Facebook.
  • 40 dagen geen vlees
  • 40 dagen bewust koken
  • 40 dagen geen alcohol of koffie
  • 40 dagen lang elke dag iemand een kaartje of brief sturen.

Zo zijn er nog veel meer tips en variaties te bedenken, maar ik hoop dat ik jullie met deze alvast een eindje op weg heb geholpen. Mijn bijbel ligt al klaar.

 

Janneke Feddema is trainee communicatie bij Youth for Christ

 

Met dank aan:

http://www.veertigdagentijd.nl/

Trainees en vrijwilligers van Youth for Christ

 

KIJK HIER VOOR MEER BLOGS