wat niet te doen tijdens je tussenjaar - Youth for Christ

Wat niet te doen tijdens je tussenjaar

Geplaatst op 21/06/2014 19:42

Na de selectiedag hebben we al heel wat potentiële nieuwe Trainees. Om te voorkomen dat je compleet onvoorbereid het nieuwe jaar ingaat, geef ik een paar tips. Want er zijn gewoon een paar dingen die je niet moet doen. Of juist wel, het is jouw tussenjaar natuurlijk.

 

PS: dit zijn tips voor op het hoofdkantoor. Wat jij doet bij Switch of met lokaal jongerenwerk is helemaal aan jou.

 

Let op wat je zegt

Er komt een dag waarop je doodmoe naar boven loopt en je even niet zo helder van geest bent. Pas op! Dit is het moment waarop je de domste, grappigste of raarste uitspraken doet. Uitspraken als: “het lijkt wel alsof hier een lijk is vermoord.” Of: “een brunch is een combinatie van brunchen en lunchen.” Het fijne van samenwonen met elf anderen, is dat er altijd wel iemand is die het hoort. Of dat nou leuk vindt of niet.

 

heaven-3

 

Ze zit in de koelkast!

Weet je nog dat ik schreef over verstoppertje in een villa? Hartstikke gaaf natuurlijk al die hoekjes, kasjes en kamers, maar je kunt niet zomaar overal in kruipen. Zoals het kantoor van onze directeur. Heeft een leuke verstopplek, maar om er te komen moet je nogal wat gymnastiek uithalen op het bureau van de directeur. En dat wordt niet zo gewaardeerd wanneer alles omligt.

 

De tweede afrader is de koelkast. Geloof het of niet, maar er komt een moment waarop je alle plekken in een villa wel gezien hebt. En dan moet je wat gedurfdere plekken op zoeken, zoals een industriële koelkast. Na twintig ijskoude minuten kwamen twee bijna onderkoelde meisjes bibberend uit de keuken weer in. Coole actie, maar waarschijnlijk de laatste keer dit jaar.

 

Beats voor de buren

Zet nooit je muziek te hard in de huiskamer vóór vijf uur. Het is natuurlijk heerlijk om de volumeknop een goede slinger te geven wanneer je vroeg weekend hebt, maar onder die huiskamer zitten nog een paar kantoren. Als je nu echt een onbedwingbare neiging hebt om je uit te leven met muziek, bel dan dat kantoor dan even en vraag of ze nu een keer wat eerder naar huis willen. Je moet tenslotte een beetje rekening houden met je buren.

 

handleiding tussenjaar Kantoor KerkGeen feestje

Wat is er leuker dan een keer flink uit te pakken en je hele kantoor te versieren met slingers, ballonnen, confetti en wc-papier? Daar wordt je toch blij van? Nou dat werden ze bij de afdeling Kerk wel. Maar de Trainees mochten het vervolgens wel zelf opruimen. En dat was toch heel veel werk.

 

 

 

 

 

 

Johan van Essen werkt tijdens zijn jaar Youth Academy-jaar bij Youth for Christ op de afdeling Communicatie & Werving. Hij houdt zich bezig met social media, het schrijven van artikelen en contact met de pers.