40-dagentijd: Geert was verhalenverteller in eigentijds passieverhaal - Youth for Christ

40-dagentijd: Geert was verhalenverteller in eigentijds passieverhaal

Geplaatst op 30/03/2017 13:59

Tijdens de 40-dagentijd leven we bewust toe naar Pasen. We verdiepen ons in de lijdensweg van Christus. Iedereen gaat hier anders mee om. Trainee Janneke ging op zoek naar verhalen van mensen die hier op hun eigen manier invulling aan geven. Vandaag vertelt Geert, terreinbeheerder bij Youth for Christ, over de Stille Week.

Door: Janneke Feddema

 

“Ik heb wel iets met de laatste drie dagen van de 40-dagentijd. Een vriend van mij ging altijd naar de Matthäus Passion. Hij bedacht dat het lijdensverhaal ook met hedendaagse muziek moest kunnen worden verteld. Samen met die vriend maakte ik toen het muziektheaterstuk ‘De Dood van de Zoon’. We schreven het stuk vanuit veel verschillende oogpunten van de betrokken personen. Bijvoorbeeld vanuit het oogpunt van de discipelen en ook eens een keer vanuit het oogpunt van een soldaat. Ik was de verhalenverteller.

 

Na vijf jaar zijn we hier mee gestopt. We wilden niet dat het een dingetje zou worden en vinden originaliteit belangrijk. Wel doen we dit jaar in Christian community ‘Taste Delft’ nog eenmaal een akoestische versie van het stuk: we spelen een aantal nummers en vertellen het verhaal.

 

Ik vind het idee van 40 dagen lang bewust toeleven naar Pasen wel interessant en ik denk ook zeker dat het veel invloed kan hebben op je beleving van de lijdensweg van Christus. Ik spreek elk jaar met mijzelf af dat ik geen alcohol drink in januari en februari. Dit jaar doe ik nog iets erbij: ik eet geen chips. Best moeilijk, vooral als ik ’s avonds op de bank zit met mijn vrouw die dan wel chips eet.”

 

KIJK HIER VOOR MEER BLOGS