40-dagentijd: Bram Rebergen - Youth for Christ

40-dagentijd: Bram Rebergen

Geplaatst op 13/03/2017 11:48

Tijdens de 40-dagentijd leven we bewust toe naar Pasen. We verdiepen ons in de lijdensweg van Christus. Iedereen gaat hier anders mee om. Trainee Janneke ging op zoek naar verhalen van mensen die hier op hun eigen manier invulling aan geven. Vandaag Bram Rebergen.

Door: Janneke Feddema

 

“2016 was voor mij een erg intensief jaar met alles wat er speelt bij Youth for Christ en de vele spreekbeurten in de weekenden. Daarom heb ik me voorgenomen om in 2017 bewuster met mijn tijd om te gaan. De 40-dagentijd is voor mij een bewuste aanloop naar Goede Vrijdag en Pasen. Dingen als vasten, geen chocola voor veertig dagen of alcohol minderen, heb ik in het verleden wel gedaan, maar dat doe ik nu niet meer.

 

“Ik heb me voorgenomen om het in 2017 iets rustiger aan te doen.”

 

Vespers

“Ik ga wel eens voor een lang weekend naar een klooster om even helemaal tot rust te komen. De laatste tijd heb ik het erg druk met mijn werk, waardoor ik er vaak geen tijd voor vrij maak. Wel probeer ik in de laatste week voor Pasen de vespers en de avondgebeden van onze kerk bij te wonen.

 

Gebed in de file

“Graag zou ik wat meer bewuste momenten van stilte willen nemen. In de ochtend echt bewust de tijd nemen om stil te worden, in plaats van een kort gebed in de auto naar mijn werk als ik weer eens in de file sta. Dit heb ik wel een tijd lang trouw gedaan, maar met alle drukte vind ik het lastig omdat vol te houden.

 

Bewust

“Ook zou ik weer naar een klooster willen. Tot nu toe lukt het me wel om wat rustiger aan te doen. Ik heb al gauw de neiging om elke spreekbeurt aan te nemen, maar ik kijk nu erg bewust naar wat ik kan en wil. Zo heb ik meer tijd om tot rust te komen en als ik tot rust kom, kom ik ook weer dichter bij God.”

 

KIJK HIER VOOR MEER BLOGS